دوره حسابداری نمایندگان و کارگزاران بیمه
شرکت های بیمه با توجه به در اختیار داشتن شبکه های فروش گسترده و متنوع، فعالیت های خود را پیش برده و بیمه نامه، یعنی یکی از مهم ترین خدمات و محصولات خود را عرضه کرده و به فروش می رسانند. بخشی از این فروش بر عهده نمایندگان و کارگزاران بیمه است. همان طور که می دانید میزان فروش بیمه نامه و ارائه خدمات مناسب بیمه ای به مشتریان از عوامل اصلی رشد و سود دهی شرکت های بیمه است. توجه به وجود بخش های مهمی همچون مالی و حسابداری، ایجاد بهبود های مختلف در این بخش ها می تواند به توسعه و رشد بیش تر و بهتر این شرکت ها کمک کرده و بار سنگینی را از دوش بخش های پشتیبانی آن ها بردارد.
بخش های مالی از مهم ترین بخش ها در سازمان ها بوده و در این میان نیز حسابداری از مهم ترین فرآیندها است که می تواند به میزان قابل توجهی در تصمیم گیری ها، رشد و حتی ورشکستگی سازمان های بیمه ای موثر باشد. دوره حسابداری نمایندگان و کارگزاران بیمه دوره ای است که در آن نمایندگان و کارگزاران بیمه می توانند اصول حسابداری بیمه را را گرفته و با بهبود فرآیندهای حسابداری و مالی شرکت، به رشد و پیشرفت بیشتر و بهتر آن کمک کنند.
حسابداری بیمه چیست؟
هر سازمان یا مجموعه ای که فعالیت اقتصادی انجام می دهد معمولا در آن بخشی به نام حسابداری وجود دارد که مسئول بررسی و تجزیه تحلیل اطلاعات مالی است. حسابداری شرکت های بیمه نیز همانند این سازمان ها از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و بر روی برخی مفاهیم خاص متمرکز است. صدور بیمه نامه، وصول حق بیمه، برآورد خسارت و پرداخت آن و بسیاری از مفاهیم مالی بیمه ای، به طور ویژه نیازمند نوعی حسابداری است که بتواند سریع تر و کارآمد تر فرآیند های مالی این شرکت ها را انجام دهد.
حسابداری شرکت های بیمه را می توان به دو نوع حسابداری عملیات بیمه گری و حسابداری عمومی یا مالیاتی تقسیم بندی کرد. حسابداری عملیات بیمه گری تقریبا همانند فرآیندهای خاص امور مالی بیمه است که برخی از موارد آن را در بالا ذکر کردیم. حسابداری عمومی یا مالیاتی نیز نوعی از حسابداری است که مربوط به تکمیل دفتار قانونی و تنظیم صورت های مالی برای ارائه به سازمان های مربوطه همچون سازمان امور مالیاتی کشور می باشد.
حسابداری بیمه چگونه شکل گرفت؟
با توجه به افزایش تقاضا در زمینه بیمه و خدمات مربوط به آن در کشور، شرکت ها و سازمان های بیمه ای مختلف و متعددی شکل گرفته و به ارائه خدمات در این حوزه پرداختند. با باز تر شدن فضای رقابت، افزایش آموزش های تخصصی شرکت های خصوصی متعددی در این زمینه سر بر آورده و در این صنعت مهم شروع به فعالیت کردند.
این افزایش خدمات و شرکت های بیمه در کشور و گسترش کسب و کارهای متعدد در این زمینه، مشکلات و معضلات خاصی نیز برای آن ها به همراه آورده است. احتمالا فکر می کنید فروش بیمه و پیدا کردن خریداران و متقاعد کردن آن ها برای خرید بیمه نامه های مختلف از سخت ترین مراحل و روند های شرکت ها و کارگزاری های بیمه است. در حالی که فعالیت های مالی، حسابداری بیمه و فعالیت های مرتبط با آن ها از سخت ترین و چالش بر انگیز ترین فعالیت های این شرکت ها و سازمان ها است. از همین رو از چند منظر شرکت ها و کارگزاری های بیمه، به بخش های مالی و حسابداری خود بی توجهی کرده و از همین رو ممکن است متوجه ضرر شوند.
فعالیت های مالی ویژه این شرکت ها و سازمان ها و اهمیت تهیه و تنظیم گزارش ها و صورت های مالی موجب پدیدار شدن حوزه ای در این زمینه به نام حسابداری نمایندگان و کارگزاران بیمه شده است. این شرکت ها فعالیت های مالی پیچیده ای داشته و همواره با مشکلات ومعضلات متعدد در این زمینه دست و پنجه نرم می کنند. از جمله این مشکلات و معضلات می توان به این موارد اشاره کرد:
• پیچیدگی مراحل فروش و نبود سیستم مالی جامع و کارآمد برای بررسی، تحلیل و رفع مشکلات آن
• عدم وجود شفافیت در برخی فرآیندهای بیمه ای شبیه وصول حق بیمه، پرداخت خسارات، پیگیری های مالی و ...
• نقص های زیاد و متعدد در سیستم گزارش دهی مالی و مشکلات مرتبط به آن
• و ...
از سوی دیگر بخش عمده ای از حسابداری های بیمه بر عهده شعب بیمه است و آن ها موظف هستند علاوه بر انجام فعالیت های حسابداری و عملیات بیمه گری، حسابداری عمومی و مالیاتی را نیز انجام داده و گزارش های مربوطه به آن را تهیه و تنظیم کنند.
از همین رو، فراگیری دانش و مهارت های تخصصی حسابداری می تواند علاوه بر رفع مشکلات و نواقع موجود در این حوزه ها، گام مهمی برای رسیدن به موفقیت مالی برای کلیه نمایندگان بیمه بوده و دستاوردهای بهتری برای آن ها داشته باشد.
چرا نمایندگان و کارگزاران بیمه می بایست حسابداری مختص به خود را بیاموزند؟
همان طور که احتمالا می دانید، بیمه بیش از این که خدماتی خریدی باشد، خدماتی فروختنی است و شرکت ها و سازمان های بیمه ای در قالب های مختلف اقدام به فروش برنامه های بیمه ای خود می کنند. این برنامه بعضا از سوی خود شرکت یا و کارگزاران بیمه ای و حتی توسط نمایندگان و اشخاص حقیقی فعال در این زمینه به فروش می رسد. فروشندگان خدمات بیمه ای، به هر نوع و در هر شکلی فعالیت اقتصادی انجام داده و در این راه می بایست مباحث مالی و حسابداری را بر اساس قوانین و ضوابط انجام دهند.
از این رو در اختیار داشتتن دانش و مهارت های تخصصی حسابداری بیمه برای این افراد ضروری بوده و می بایست آن ها را فرا گیرند. در اختیار نداشتن این دانش و مهارت ها، علاوه بر مشکلات و معضلاتی که برای فروش، باز پرداخت و حسابداری عملیات بیمه گری به وجود می آورد، در روند محسبات مالی و حسابداری عمومی نیز مشکلاتی به وجود آورده و روند ارائه گزارشات مالی را با مشکل مواجه می کند.
در دوره حسابداری نمایندگان و کارگزاران بیمه چه مفاهیمی آموزش داده خواهد شد؟
این دوره به گونه ای طراحی شده است که نمایندگان و کارگزاران بیمه می توانند با شرکت در آن حسابداری بیمه را فرا گرفته و تمامی آموزش های لازم برای انجام فرآیندهای مالی شرکت های بیمه ای را بیاموزند. از جمله برخی آموزش های این دوره می توان به این موارد اشاره کرد:
نحوه ثبت و نگهداری حساب ها، تهیه و تنظیم صورت های مالی، روش های محاسبه نسبت های مالی، قوانین، مقررات و نحوه تکمیل و ارائه اظهار نامه های مالیاتی، حسابداري عمليات بيمه اي مستقیم، صورت وضعیت مالی(ترازنامه)، تهیۀ گزارش از مانده حساب ها در پایان دورۀ مالی، عمليات حسابداری بيمه های اجتماعی، حسابداری عمليات بيمه ای اتکايی، عمليات حسابداری خسارت معوق، درآمدهای بيمه گری، درآمد عمليات مستقيم بيمه گری و ... .
این دوره مختص چه کسانی است؟
همان طور که از نام این دوره پیداست، کارگزاران و نمایندگان بیمه از مخاطبان اصلی این دوره ها هستند. دفاتر نمایندگی بیمه، مدیران کارگزاری ها، کارمندان آن ها و تمامی افرادی که در این شرکت های فعالیت می کنند می توانند در این دوره شرکت کرده و حسابداری بیمه را فرا بگیرند. کسب این مهارت ها می تواند علاوه بر افزایش دانش نیروها در زمینه حسابداری بیمه، فرآیند ها و فعالیت های مالی آن ها را بهبود داده و موجب رفع نواقص و مشکلات موجود در این زمینه ها شود. مدیران سازمان ها و کارگزاری های بیمه، مدیران نمایندگی ها و شرکت ها نیز می توانند با شرکت در این دوره و کسب دانش حسابداری بیمه، مدیریت بهتری بر روی این بخش های مالی و فعالیت های حسابداری سازمان خود داشته و به شکل صحیح تری بر آن ها نظارت کنند.
چرا پارس؟
مرکز توسعه آموزش مجازی پارس با توجه به ماموریت خود مبنی بر توسعه آموزش و پژوهش، همچنین با توجه به مشکلات و معضلات مختلف و متعدد مالی در سازمان ها و شرکت های بیمه ای، با بهره گیری از بهترین منابع آموزشی اقدام به برگزاری دوره حسابداری نمایندگان و کارگزاران بیمه نموده است. این دوره در بسته آموزش فیزیکی و محتوای آنلاین ارائه خواهد شد که دانش پژوهان می توانند بدون محدودیت زمانی و مکانی از آن بهره مند شده و به منابع آموزشی خود دسترسی داشته باشند. در این نوع آموزش، شرکت کنندگان با دسترسی آنلاین به محتوای دوره ی آموزشی امکان استفاده از آن را در هر ساعت از شبانه روز داشته که این ویژگی، خود برتری بارزی نسبت به آموزش های حضوری دارد. همچنین در پایان این دوره نیز دانش پذیران می توانند به صورت آنلاین و بدون حضور در مجموعه در آزمون دوره شرکت کرده و ارزشیابی شوند.
لازم به ذکر است در پایان این دوره نیز مدرک حسابداری نمایندگان و کارگزاران بیمه به متقاضیان اعطا خواهد شد. با استفاده از گواهینامه حسابداری نمایندگان و کارگزاران بیمه، دانش پژوهان می توانند علاوه بر پیشرفت سازمانی، به ارتقای شغلی و یا فعالیت در بخش های مالی شرکت های بزرگ تر نیز فکر کرده و از مزایای دیگر این مدرک نیز بهره مند شوند.