.
مهاجرت به نرم افزارهای آزاد ( متن باز )

دوره تحلیل و طراحی سیستم


دوره مهاجرت به نرم افزارهای آزاد ( متن باز )   دوره مهاجرت به نرم افزارهای آزاد ( متن باز ) | در دنیای حاضر که عصر ارتباطات نامیده می شود همه چیز رو به بهتر شدن و تغییر کردن است چرا که دیگر زمانه مانند قبل نیست و هر کسی در جست و جوی یافتن راهی است که به موفقیت نزدیک شود. می توان گفت که حوزه کامپیوتر و اینترنت به توسعه و ترقی بسیاری رسیده و در بخش های گوناگونی به علاقه مندان ارائه می شود چرا که هر علمی که به پیشرفت می رسد را می توان به چند قسمت تقسیم کرد. یکی از زمینه هایی که در حیطه ک...

توضیحات بیشتر...

توضیحات

دوره مهاجرت به نرم افزارهای آزاد ( متن باز )

 

دوره مهاجرت به نرم افزارهای آزاد ( متن باز ) | در دنیای حاضر که عصر ارتباطات نامیده می شود همه چیز رو به بهتر شدن و تغییر کردن است چرا که دیگر زمانه مانند قبل نیست و هر کسی در جست و جوی یافتن راهی است که به موفقیت نزدیک شود. می توان گفت که حوزه کامپیوتر و اینترنت به توسعه و ترقی بسیاری رسیده و در بخش های گوناگونی به علاقه مندان ارائه می شود چرا که هر علمی که به پیشرفت می رسد را می توان به چند قسمت تقسیم کرد. یکی از زمینه هایی که در حیطه کامپیوتر به شدت مورد علاقه و بازدید برخی قرار گرفته، مهاجرت به نرم افزار های آزاد و متن باز است. البته می توان برای یادگیری و فراگرفتن جزئیات مربوط به این حوزه در دوره های آموزش مهاجرت به نرم افزارهای آزاد ( متن باز ) در موسسه ای حرفه ای اقدام کرد و فراتر از آنچه که در دانشگاه ها و مراکز آکادمیک آموزش می دهند، را یاد گرفت. یکی از موسساتی که در حال حاضر دوره های کاربردی را ارائه می دهد، مجموعه آموزش مجازی پارس است که برای صرفه جویی در وقت انرژی و هزینه امکاناتی را در اختیار متقاضیان ارائه می دهد. 

 

آشنایی با مبانی نرم افزار های آزاد یا متن باز

 

جالب است بدانید که در چند سال گذشته نظر متخصصان و مدیران فناوری اطلاعات به استفاده از نرم افزار های آزاد و متن باز جلب شده است و در حقیقت بحث مهاجرت به این گونه نرم افزار ها باز شده، چرا که نرم افزار اختصاصی همچون مایکروسافت به صورتی غیر قانونی در دسترس مردم قرار گرفته و آن ها بدون آن که هزینه ای در مقابل آن پرداخت کنند، از آن استفاده می نمایند. از این رو نرم افزارهای آزاد و متن باز در حال جایگزینی با نرم افزار های خصوصی هستند.

همان طور که گفته شد از نگاه معتقدان نرم افزار آزاد در حال جایگزین شدن با نرم افزارهایی با پروانه های بسته هستند و هیچ تردیدی نیست که هر کدام به دلیل پیشرفت هایی که بوجود می آید دچار تغییر شوند. لازم به ذکر است که گروهی به یک باره استفاده از چنین نرم افزارهایی را کنار می گذارند و تنها از نرم افزار آزاد استفاده می کنند و گروهی دیگر حرکت تدریجی را ترجیح می دهند به این معنی که در جست و جوی یافتن نرم افزار هایی که سرعت کار را بالا ببرد نیستند و از در جا زدن بدشان نمی آید. همان طور که اشاره شد برخی دیگر از مهندسان کامپیوتر و نرم افزار که به شیوه ای حرفه ای فعالیت های خود را ادامه می دهند، سعی دارند که به یک باره روند کاری خود را توسعه بخشند و چند پله به موفقیت نزدیک تر شوند.
درست است که تکنولوژی در حال توسعه است اما هنوز هم عده ای برای یادگیری مهارت ها و پرش به سوی پیشرفت و مهاجرت به نرم افزار های متن باز آماده نیستند و در واقع برای آموزش دیدن مقاومت نشان می دهند. البته شاید هم جایگزین کردن بسیاری از نرم افزارهای اختصاصی با معادل های آزاد برای بعضی اشخاص چندان مشکل زا نباشد. اما اکثر کاربران عادی و کاربران تجاری امکان انتقال یکباره را ندارند. چنین انتقالی ممکن است برای اشخاص مشکلات مختلف و برای شرکت ها هزینه ها و خسارات گوناگونی به همراه داشته باشد. این در حالی است که مدیران فناوری اطلاعات و کارفرمایان شرکت های بزرگ در این حوزه سعی دارند تا فعالیت های مربوط به انتقال را به سرعت انجام دهند و دچار پیچیدگی هایی که ممکن است در طول کار به وجود آید نشوند و از پدید آمدن مسائلی از این دست جلوگیری می کنند.


 

تاریخچه نرم افزار های آزاد و متن باز

 

به منظور آشنایی هر چه بیشتر با آموزش مهاجرت به نرم افزارهای آزاد ( متن باز ) باید از تاریخچه آن آگاه شد. لازم به ذکر است که در دهه های 1950 و 1960 محققان در حال توسعه فناوری های اولیه اینترنت و پروتکل های شبکه ارتباط از راه دور به یک محیط تحقیقاتی باز و مشترک بودند و تصمیم گرفتند از این پس فعالیت های خود را در این خصوص ارتقاء دهند. شبکه آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته (ARPANET)، که بعداً بنیادی برای اینترنت مدرن شد سعی کرد تا کد های اختصاصی را از عمومی تفکیک کند و معیار استفاده از نرم افزار متن باز یا بسته را به میزان ارتباطات و تغییراتی که قرار بود روی آن محیط ها اعمال شود را مورد بررسی قرار دهند. پس از آن دریافتند که مزیت های بکارگیری هریک چیست و هر کاربر چه توانایی هایی در قبال استفاده از نرم افزار های متن باز و آزاد دارد.

 

نرم افزار متن باز چیست؟

 

در این بخش از دوره مهاجرت به نرم افزارهای آزاد یا متن باز قصد داریم تعریفی از آن را بیان کنیم. لازم به ذکر است که این اصطلاح در زمینه توسعه نرم افزار برای تعیین رویکرد خاصی برای ایجاد برنامه های رایانه ای تولید شده است. در دنیای امروزی، "منابع آزاد" مجموعه وسیع تری از مقادیر را تعیین می کنند و بیشتر از قبل به چشم می آیند. چیزی که تحت عنوان نرم افزار متن باز به عموم مردم شناخته می شود در ارتباط با تغییراتی است که می توان روی آن اعمال کرد. این تغییرات می تواند شامل هر تغییری باشد که کاربر دوست دارد روی آن انجام دهد و در حقیقت وی قادر است تا آن محیط را طراحی نماید. حال ممکن است سوالی ذهن تان را درگیر کند که چگونه این اتفاق می افتد، زمانی که فرد در حال دانلود فایل اصلی برنامه است، می تواند کدهای اصلی را که شرکت سازنده در اختیار وی قرار داده، دانلود کند. حال این گونه نرم افزار ها مناسب عده ای است که دانش کافی در برنامه نویسی دارند و این نرم افزار ها دست آن ها را برای اعمال هرگونه تغییری باز می کند چرا که آن ها قادر خواهند بود تا یک ورژن اختصاصی از نرم افزار را برای تهیه کنند و  برای مهاجرت به نرم افزارهای آزاد و متن باز پیش قدم شوند. اما نرم افزار هایی هم هستند که در مقابل متن باز ها قرار می گیرند که شرکت سازنده آن ها به دلایلی حاضر نیست کدهای اصلی برنامه را در اختیار کاربر قرار دهد. هر کدام بسته یا باز به مراتب مزیت ها و معایب خود را دارند.

 

 

مزیت استفاده از نرم افزار های آزاد و متن باز

 

به منظور استفاده از نرم افزار های آزاد و متن باز متخصصان و برنامه نویسان موظف هستند تا با مزیت ها و معایب آن آشنا شوند چرا که دانستن این نکات به پیشرفت و توسعه مهارت هایشان کمک شایانی می کند. اولین و مهم ترین مزیتی که می توان به آن اشاره کرد، رایگان بودن آن است چرا که شرکت سازنده تمامی کد های اصلی را بدون هیچ مشکلی در اختیار کاربر قرار می دهد. برای ارائه دومین مزیت می توان به رفع بهتر باگ ها توجه کرد. باگ ها معمولا مسائلی هستند که در کار وردپرس مستر ها و برنامه نویسان مشکل ایجاد می کنند. نرم افزار های متن باز به متخصصان کمک می کنند تا باگ ها را به سرعت رفع کنند. جالب ترین مزیت را می توان در خصوص خلاقیت جمعی بیان کرد. چرا که وقتی چند برنامه نویس روی یک نرم افزار آزاد و متن باز کار می کنند، ایده پردازی و خلاقیت شان شکوفا می شود. از قدیم گفته اند که چند ذهن بهتر از یک ذهن کار می کند. می توان گفت که اگر فردی به یادگیری این مهارت علاقه مند باشد باید در دوره مهاجرت به نرم افزارهای آزاد ( متن باز ) شرکت کند و  اطلاعات مورد نیاز را دریافت نماید. همان طور که گفته شد مجموعه آموزش مجازی پارس دوره های آموزشی در این باره را ارائه می دهد و هر یک بر حسب نیاز خود در دوره ای ثبت نام می کند.

 

آشنایی با نرم افزار های آزاد و متن باز

 

به منظور ادامه فعالیت های برنامه نویسان توصیه می شود که آن ها با انواع نرم افزار های معروف آزاد و متن باز آشنا شوند. در این بخش قصد داریم به بررسی انواع این نرم افزارها بپردازیم.
•    لینوکس
سیستم عامل لینوکس یکی از نرم افزار های متن باز و آزاد است که امنیت بالایی دارد و ویروس های بوجود آمده در آن بسیار کم است. این نرم افزار معمولا برای لپ تاپ و دسکتاپ بکار می رود.
•    موزیلا فایرفاکس
Mozilla Firefox یک مرورگر اینترنتی قابل تنظیم و یک نرم افزار آزاد و متن باز رایگان است. این نرم افزار قابلیت این را دارد که هزاران افزونه را ارائه دهد که با یک کلیک ماوس قابل دسترسی می باشد. لازم به ذکر است که این پلتفرم در حدود 4.39٪ از سهم بازار مرورگر در سراسر جهان را در اختیار دارد و همچنین برای اندروید، iOS، ویندوز و لینوکس در دسترس همگان قرار گرفته است. طبق CNET، موزیلا یکی از منابعی است که صنعت فناوری را تغییر داده و اعمال تغییرات را آسان کرده است.
•    LibreOffice
لیبر آفیس یکی از مجموعه هایی است که به صورت اداری ارائه شده است و ارائه اسناد ، صفحات گسترده و پایگاه داده ها را در دسترس دارد. برخلاف مایکروسافت آفیس که به دلیل نوع قیمت گذاری برای همه قابل دسترسی نیست، لیبر آفیس کاملاً رایگان است و در اختیار همه قرار می گیرد. لازم به ذکر است که برای پشتیبانی از آن، کاربران می توانند هنگام بارگزاری و لودینگ از آن استفاده کنند. بهتر است بدانید که این برنامه برای مک، لینوکس و ویندوز در دسترس می باشد و همچنین دارای یک چت زنده می باشد که در هنگام جست و جو به کمک کاربر می آید. 

 

چرا شرکت در دوره مهاجرت به نرم افزار های آزاد یا متن باز مجموعه آموزش مجازی پارس

 

با توجه مطالبی که گفته شد، مجموعه آموزش مجازی پارس بر آن است تا اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار علاقه مندان قرار دهد. آن ها نیز قادر خواهند بود موفق به اخذ مدرک مهاجرت به نرم افزار های آزاد و متن باز شوند. همچنین می توان گفت که ارائه گواهینامه پایان دوره معتبر یکی از فعالیت هایی است که این موسسه انجام می دهد.

برگزارکننده: مرکز آموزش مجازی پارس
ثبت نام و افزودن گواهینامه ها

سرفصل بسته ی آموزشی

به دلیل تطابق با دانش به روز و مورد تایید استانداردهای جهانی، امکان بروز رسانی و تغییر سرفصل ها وجود دارد.

فصل اول     

  • شناسایی انواع نرم‌افزار    
  • نرم‌افزار    
  • تقسیم بندی های فنی نرم افزار    
  • نرم افزارهای پایه(Programming Software)     
  • نرم افزارهای سیستمی(System Software)     
  • نرم افزارهای کاربردی(Application Software)     
  • بدافزارها (Malware)    
  • ابزارهای تبلیغاتی مزاحم(Adware)     
  • نرم افزار انبار گردانی(Inventory Management Software)     
  • نرم افزارهای جانبی (Utilities Software)    
  • نرم افزار پشتیبان و بازیابی اطلاعات(Data Backup and Recover Software)    
  • نرم افزار های پردازش داده ها    
  • نرم افزارهای شبیه سازی و مدل سازی     
  • نرم افزارهای سیستم خبره     
  • نرم افزار های سیستم بی درنگ     
  • نرم افزارهای سسیتم نهفته     
  • تقسیم بندی های حقوقی نرم افزار    
  • نرم افزارهای سفارشی(Custom Software)     
  • نرم افزارهای ردۀ عام(Off-the-Shelf Software)     
  • نرم افزارهای منبع باز و منبع بسته (Open Source and Closed Source Software)نرم افزارهای اختصاصی (Proprietary Software)     
  • نرم افزارهای مشروط و نرم افزارهای جزئی   (Shareware and Retail Software)    
  • نرم افزار اختراعی و نرم افزار کپی رایتی  (Patent software and copy right software  
  • نرم افزار مشاع و نرم فزار غیر مشاع     
  • نرم افزار مکمل و نرم افزار سازگار     
  • نرم افزارهای واسط و غیر واسط     

فصل دوم 

  • آشنایی با نرم افزار آزاد    
  • تعریف نرم‌افزار آزاد    
  • تاریخچه نرم‌افزار آزاد    
  • تعريف متن باز    
  • توزيع آزاد    
  • كدمنبع    
  • موارد جديد ايجاد شده    
  • انسجام كدمنبع مولف    
  • عدم وجود تبعيض    
  • عدم وجود تبعيض در رابطه با نوع كاربرد    
  • ارائه مجوز    
  • آزادي عمل براي اجرا كردن برنامه به هر منظور    
  • تعريف نرم افزار آزاد/متن باز    
  • تعريف استانداردهاي باز    
  • نرم افزار اختصاصي    
  • تفاوت نرم افزارهاي آزاد/متن باز با نرم افزارهاي اختصاصي    
  • فراتر از نرم‌افزار    
  • متن‌باز    
  • حقوق پدیدآورنده    
  • امنیت    
  • تفاوت نرم افزار متن باز و آزاد    
  • مسیر ناهموار مهاجرت به نرم افزار آزاد    
  • پروانه‌های نرم‌افزار آزاد    
  • مدل تجاری    
  • فرهنگ استفاده از نرم‌افزار آزاد و متن باز    
  • IT-security-lg    
  • شرایط لازم برای آزاد بودن یک نرم افزار    
  • معرفی نرم افزار های متن باز    

فصل سوم

  •  آشنایی با نرم افزا Open Source( منبع باز)    
  • نرم افزار Open Source( منبع باز)    
  • نرم افزار منبع باز    
  • ویژگی های نرم افزار منبع بازظ    
  • مزایای استفاده از نرم افزار منبع باز    
  • معایب نرم افزار منبع باز    
  • دیپ وب    
  • اهمیت وب عمیق    
  • استفاده‌های دولت‌ها از دیپ وب     
  • deep-web-search-engines    

فصل چهارم

  •  طبقه بندی نرم افزارها    
  • نرم افزار آزاد (Free Software)     
  • نرم افزار کد باز (Open Source)     
  • ویژگى نرم افزارهاى Open Source    
  • نرم افزار Public Domain     
  • نرم افزار CopyLefted     
  • Open source وابسته به رژیم copyright جاری است نه اصلاحات آن    
  • نرم افزار Non-copylefted     
  • سیستم گنو    
  • برنامه‌های گنو    
  • نرم‌افزار گنو    
  • نرم افزار GPL-covered     
  • نرم افزار نيمه آزاد (Semi free)     
  • نرم افزار خصوصي (Private software)     
  • نرم افزار اختصاصي (Propietary software)     
  • Freeware ها     
  • Shareware ها     
  • نرم افزار تجاري (Commercial software)     

فصل پنجم 

  • مسیر ناهموار مهاجرت به نرم افزار آزاد    
  • مزایای استفاده از نرم‌افزارهای متن‌باز    
  • در اختیار داشتن کدهای منبع و حق تغییر آنها    
  • نبود حقوق ویژه نرم افزار    
  • قابلیت تطابق بالای نرم‌افزار آزاد/ متن‌باز با سخت افزارهای متعدد    
  • مساله امنیت ملی    
  • اطمینان و پایداری    
  • استانداردهای باز و استقلال از فروشنده    
  • امکان بومی‌سازی    
  • امنیت    
  • مدیریت و هزینه‌های پشتیبانی    
  • رفع سریع اشکالات نرم افزاری گزارش شده    
  • معایب به کارگیری نرم‌افزارهای متن‌‌باز    
  • کمبود نیروی متخصص و نا آشنایی کاربران با نرم‌افزارهای متن‌باز    
  • کمبود برنامه‌های کـاربردی دربرخی زمینه‌ها    
  • نیاز به پشتیبانی    
  • تبادل اطلاعات با سیستم‌های اختصاصی    
  • مستندسـازی    
  •  پروژه آموزش الکترونیکی متن باز    
  • مهاجرت به متن‌باز    
  • متن‌باز هدف اصلی نرم‌افزار آزاد    
  • کژفهمی‌های معمول در مورد ”نرم‌افزار آزاد“ و ”متن‌باز“    
  • زیر ساخت فنی     
  • زيرساخت‌هاي مديريت منابع انساني    
  • زیر ساخت حقوقی    
  • زیر ساخت اقتصادی    

فصل ششم 

  • معرفی طرح ملی نرم افزارهای آزاد / متن باز (لینوکس فارسی)    
  • تاريخچه و اهداف طرح    
  • شناسايي ظرفیت‌ها و توانمندي كشور در اين حوزه    
  • خصوصيات سامانه عامل ملي و شاخص‌های انتخاب گنو/لينوكس به‌عنوان بستر    
  • خصوصيات سامانه عامل ملي    
  • شاخص‌های سامانه عامل گنو/لينوکس براي ملي کردن    
  • فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی    
  • برگزاري همایش‌ها    
  • وب‌گاه پروژه‌ها    
  • پشتيباني بخش ايرانِ وب‌گاه شبكه‌ي بين‌المللي متن‌باز (IOSN)    
  • گروه كاربران گنو/لينوكس (LUG)    
  • ارائه ابزارهای آموزشی بر پایه گنو/ لینوکس    
  • Learnux نسخه آموزشي قابل‌نصب گنو/لينوكس فارسي    
  • آموزش گنو/لينوكس مبتني بر رايانه (CBT)    
  • تهيه دوره‌هاي آموزش الكترونيكي مبتني بر وب    
  • پروژه‌ها    
  • فرآيند تعريف پروژه    

مجوزات

مهاجرت به نرم افزارهای آزاد ( متن باز )

۷ روز هفته ۲۴ ساعته پاسخگوی شما هستیم.