مدیریت امور اداری چیست
مدیر امور اداری در یک سازمان دولتی یا خصوصی وظیفه ی هماهنگ کردن و هدایت کلیه ی امور اداری سازمانها و همچنین پشتیبانی آنها را بر عهده دارد . تمامی این شرح وظلیف اصلی در یک سازمان و یا موسسه ی کوچک دولتی یا خصوصی می تواند به وسیله ی یک فرد انجام شود ،حال آنکه در مراکز بزرگ به دلیل حجم بالای کار و تعدد مراجعه کنندگان و همچنین مدیریت زمان ، انجام امور اداری در سریع ترین زمان ممکن با تفویض اختیار به تعدادی از کارمندان شاغل در قسمت امور اداری و نظارت مستقیم مدیر اداری...
مدیر امور اداری در یک سازمان دولتی یا خصوصی وظیفه ی هماهنگ کردن و هدایت کلیه ی امور اداری سازمانها و همچنین پشتیبانی آنها را بر عهده دارد . تمامی این شرح وظلیف اصلی در یک سازمان و یا موسسه ی کوچک دولتی یا خصوصی می تواند به وسیله ی یک فرد انجام شود ،حال آنکه در مراکز بزرگ به دلیل حجم بالای کار و تعدد مراجعه کنندگان و همچنین مدیریت زمان ، انجام امور اداری در سریع ترین زمان ممکن با تفویض اختیار به تعدادی از کارمندان شاغل در قسمت امور اداری و نظارت مستقیم مدیر اداری بر روند امور انجام می شود. مجموعه ی امور اداری تحت نظارت مدیریت سازمان غالبا در حجم بالا و به طور گسترده می باشد که ایجاد هماهنگی و نظم و نظارت بر روند امور منجر به افزایش راندمان کاری و همچنین مدیریت زمان و هزینه خواهد شد . یکی دیگر از مسئولیت های مهم و برجسته ی مدیریت امور اداری نظارت بر درست اجرا شدن امور و رعایت استانداردها و قوانین در ارگان و یا سازمان های دولتی یا خصوصی می باشد . در کلیه ی سازمانها ، نظارت بر نحوه ی عملکرد تجهیزات و وسایل اداری ، بررسی میزان استهلاک آنها ، سنجش میزان تاثیر استهلاک تجهیزات بر هزینه ها و راندمان کاری کارمندان ، اتخاذ تصمیم در مورد خرید و یا عدم خرید تجهیزات جدید و همچنین تصمیم گیریهای مهم در اموراداری بر عهده ی مدیر امور اداری یک سازمان می باشد . پر واضح است که اگر تمامی این تصمیم گیریها توسط یک مدیر باسابقه ، مجرب و متخصص انجام شود می تواند تاثیرات به سزایی در میزان بازده کاری پرسنل و همچنین بهبود روند کاری سازمان حاصل کند و بالعکس تصمیم گیریهای عجولانه ، بدون آگاهی و ناشیانه می تواند منجربه کاهش راندمان کاری پرسنل و دلزدگی کارمندان و همچنین افت روند کاری شود . حیطه ی وظایف و اختیارات تفویض شده به مدیر امور اداری بسیار وسیع و گسترده می باشد و رسیدگی و نظارت بر امور اداری ، از قبیل استخدامی ، پیگیری مشکلات درون سازمانی ، و همچنین فعالیت های نظیر جابجایی ، نظارت ، ترفیع ، تهیه ی نمودارهای سنجش عملکرد کارکنان ، بودجه بندی و برنامه ریزی امور رفاهی و .... بر عهده ی مدیریت امور اداری می باشد.
با توجه به نقش سازمانها و حوزه هایی که در آن فعالیت می کنند ، در بسیار از شرکتها ، سازمانها و موسسات دولتی و خصوصی برگزاری مناقصات ، مزایدات ، نظارت بر پرسنل انبار ، نظارت و بررسی شرایط و انبار کردن تجهیزات ، رعایت ایمنی کالاها و تجهیزات ، بررسی عملکرد کارکنان و ... بر عهده ی مدیر مور اداری می باشد . با توجه به وسعت و گستردگی وظایف یک مدیر امور اداری ، ساعات کاری زیادی را درون سازمانها می گذراند . سایر وظایف مدیریت امور اداری عبارتند از : بررسی و نظارت کلیه ی فعالیت های امور اداری و مدیریت آن بررسی کلیه ی قراردادها، موجودی ها و تجهیزات سازمان تخمین میزان تجهیزات و ملزومات مورد نیاز سازمان و پرسنل ها بازرسی امور نگهداری و روند انبار ماشین آلات و تجهیزات سازمانی نظارت و بررسی کلیه ی استانداردهای جهانی مدیریت و هدایت سازمان به سمت رعایت قوانین و مصوبات و استانداردها مدیریت کلیه ی امور مربوط به پرسنل اعم از استخدام ، ترفیع ، پاداش ، جریمه ، مرخصی ، جابجایی و ... ارزیابی و نظارت عملکرد پرسنل و مقایسه ی آنها با شاخص های استاندارد جهانی مدیریت امور مربوط به بیمه ، وام ، مساعده ی کارمندان و ...
به علت گستردگی و وسعت حیطه ی وظایف مدیر ، یکی از کلیدی ترین و حساسترین پست های سازمانی مدیر امور اداری می باشد .در واقع یک مدیر اموراداری به نوعی پل ارتباطی بین بخش های مختلف سازمان و مدیر سازمان محسوب می شود . با توجه به کلیدی بودن نقش مدیر امور اداری یکی از تصمیم گیریهای بزرگ هر سازمانی انتخاب مدیر متبحر و متخصص امور اداری می باشد . از این جهت کارفرمایان ، مدیران ، صاحبان مشاغل و صنایع ، سازمان های خصوصی دولتی و نیمه خصوصی هر چقدر حساسیت و سختگیری بیشتری در انتخاب مدیر امور اداری به خرج دهند ، گام مهمی در جهت اطمینان خاطر خود از جهت انجام درست و بهینه ی فعالیت های اداری برداشته و نظارت بر این امور را تسهیل می کنند . از این رو تمامی مدیران ارشد ، سرمایه گزاران ، سهامداران ، صاحبان صنایع و مشاغل ، کارآفرینان و .... توصیه ی اکید می شود که در انتخاب مدیر امور اداری متبحر و متخصص نهایت دقت را مبذول داشته و از نتایج مثبت آن بهره بگیرند .
رشته ی مدیریت امور اداری
این رشته به عنوان رشته ای جدید در کلیه واحد های دانشگاهی دولتی ، غیر انتفاعی ، آزاد ، پیام نور و .... ارایه شده و در برخی مراکز آموزشی معتبر از جمله مرکز اموزش مجازی پارس دوره های مدیریت امور اداری نیز برگزار می شود . با توجه به گستردگی وظایف ، تصمیم گیریها ، مسئولیت ها و .... جایگاه مدیر امور اداری و همچنین عملکرد درست و نظارت بر کلیه ی فعالیت های اداری سازمان و مطابقت آنها با استانداردهای جهانی و هدایت آن در جهت بهره وری بیشتر ، مدیر امور اداری باید از دانش و آگاهی کافی و تخصصی در این زمینه برخوردار بوده و استقرار در این سمت به طور حتم ، نیازمند شرکت در دوره های آموزشی مدیریت امور اداری در دانشگاه ها و یا مراکز آموزشی معتبر می باشد . پر واضح است که ورود به عرصه ی مدیریت امور اداری و پذیرفت حجم وسیعی از وظایف و مسئولیت های مدیرت امور اداری بدون تخصص ، دانش و آگاهی کافی در زمینه ی امور اداری مقدور نبوده و باعث بروز خسارات جبران ناپذیری می شود . از این جهت شرکت در دوره های مدیریت آموزش اداری می تواند یکی از پر فایده ترین را ه های دست یابی به اطلاعات و تخصص در این زمینه بوده و مهارت های خاصی را به فراگیران این دوره اعطا کند .
امروزه با توجه به وجود موقعیت های شغلی بسیار مناسب برای افراد با صلاحیت و همچنین اهمیت جایگاه مدیر امور اداری وسطح در آمد مناسب آن ، شرکت دردوره های مدیریت امور اداری با استقبال بسیاری از افراد روبرو شده است . در راستای توجه و استقبال علاقمندان و افراد مرتبط در این زمینه ی تخصصی شغلی ، مرکز آموزش مجازی پارس اقدام به برگزاری دوره های مدیریت امور اداری نموده است . دوره مدیریت امور اداری در قالب بسته های پستی و به صورت آنلاین ارایه شده و ضمن صرفه جویی در زمان و هزینه ، دانش و اطلاعات تخصصی و کامل در این زمینه را در اختیار دانش پذیران قرار می دهد . با توجه به موقعیت شغلی افراد وکارایی مدیریت امور مالی درزمینه های مختلف ، فراگیران می توانند بعد از اتمام دوره و اخذ مدرک معتبر آن در کلیه ی زمینه های شغلی مشغول به فعالیت شوند .