دوره آشنایی با استاندارد های عمومی حسابداری
دنیای حسابداری بسیار گسترده تر از آن چیزی است که فکرش را بکنید. شاخه های مختلف حسابداری و مفاهیم متنوع آن باعث شده است، نیاز به یادگیری این مفاهیم بیشتر احساس شود. به همین دلیل افرادی که در این حوزه فعالیت دارند و یا می خواهند در کارشان پیشرفت کنند، باید دائما در حال یادگیری و گسترش دانش خود باشند. از این میان می توانیم به استاندارد های عمومی حسابداری اشاره کنیم که جزء مفاهیم مهم در حسابداری می باشند.
با توجه به اهمیت علم حسابداری برای صنایع و شرکت های مختلف، انتظار می رود نیروهای کارآزموده و حرفه ای نیز در این رشته وارد بازار کار شوند. از همین روی موسسه آموزش مجازی پارس اقدام به برگزاری دوره آشنایی با استاندارد های عمومی حسابداری کرده است، تا به کمک آن افراد علاقه مند به این حوزه، بتوانند دانش شان را در این زمینه به بالاترین سطح برسانند و در کار حسابداری موفق تر از قبل باشند.
در مقاله امروز، کارشناسان موسسه آموزش مجازی پارس قصد دارند، شما را با توضیح مختصری درباره استاندارد های عمومی حسابداری آشنا کنند، تا قبل از ورود به این دوره، اطلاعاتی درباره آن داشته باشید. بنابراین در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت که این دوره برای چه افرادی مناسب است و در آن چه موضوعات و مطالبی را خواهید آموخت.
استاندارد حسابداری چیست؟
زمانی که صحبت درباره استاندارد های حسابداری می شود، اشاره به یک سری اصول یا همان استاندارد هایی می کنیم که در تمامی سیاست های حسابداری مالی یکسان و مشترک می باشند. درواقع این استاندارد ها و قوانین هستند که روش های حسابداری را تعریف می کنند. به کمک استاندارد های حسابداری می توانید شفافیت گزارش های مالی را در هر سازمان و شرکتی بیشتر کنید و این موضوع باعث می شود در سراسر کشور تمامی گزارشات بر یک سری اصول خاص منطبق باشند.
بر اساس این استانداردهای حسابداری، تمامی شرکت ها و سازمان ها موظف هستند که از آن ها برای تهیه انواع گزارش های مالی شان استفاده کنند تا در نهایت همه به صورت یکسان امور مالی و حسابداری شان را ارزیابی و تحلیل کنند. در این میان شرکت های ملی باید حساسیت بیشتری در استفاده از استاندارد های حسابداری داشته باشند. چرا که گزارشات مالی این دسته از شرکت ها از اهمیت ملی و حتی بین المللی برخوردار است، بنابراین باید کاملا منطبق بر اصول و استاندارد های حسابداری باشد.
پس می توان گفت استاندارد های حسابداری قوانین ملی هر کشوری برای انجام امور حسابداری می باشند و معمولا این قوانین روی اقتصاد کل کشور و تمامی سیاست های مالی در هر شرکت و سازمان کوچک و بزرگی تاثیر می گذارند. در بیان ساده زمانی که دولتی، تمامی سازمان های ملی، بین المللی و اصناف مختلف را ملزم به رعایت استاندارد های حسابداری کند، به محاسبات دقیق تر، با ثبات تر، هدفمند تر و معتبر تر دست پیدا می کنند.
در کنار استاندارد های ملی حسابداری، استاندارد های بین المللی هم هستند که یک سری قوانین بسیار با کیفیت و رده بالا می باشند و باید از آن ها برای تهیه صورت های مالی، ترازنامه ها، سود و زیان ها و ... در حوزه های بین المللی استفاده کرد. معمولا شرکت ها و یا سازمان های بزرگ که روابط بین المللی با خارج از کشور دارند، موظف به رعایت این استاندارد ها هم می باشند.
چرا رعایت اصول حسابداری و استاندارد های آن اهمیت دارد؟
زمانی که دولت ها و یا حتی شرکت ها و سازمان ها تصمیم می گیرند، روش های حسابداری شان را استاندارد سازی کنند، درواقع فعالیت های خود را هم سو و در راستای اطلاعات حسابداری دیگر شرکت هایی که در زمینه مشترک آن ها فعالیت می کنند، قرار داده اند. در نتیجه خیلی راحت تر و دقیق تر می توانند خودشان را با شرکت های مشابه مقایسه کنند و جایگاه خود را در میان صنف و صنعت خود مشخص کنند.
دولت ها نیز می توانند به راحتی سازمان ها و شرکت ها را بر اساس گزارشات مالی شان، رده بندی کنند و نگاه دقیق تری روی گزارشات مالی آن ها داشته باشند و بهتر به ارزش و اعتبار آن ها پی ببرند. این استاندارد ها از آنجایی که در تمام جنبه های مالی شرکت ها دخیل است (مانند دارایی ها، درآمد، هزینه ها، بدهی ها، سود و زیان ها و ...) مجموعه اطلاعات کاملی را در اختیار افرادی که کارشان ارزیابی و رسیدگی به این امور است می گذارد.
زمانی که امور مالی و حسابداری با توجه به این استاندارد ها پیش برود، شما می توانید آگاهی بیشتری درباره دارایی ها و طبقه بندی آن ها به دست آورید. علاوه براین این امکان برای شما وجود دارد که با روش های امکان پذیر و مجاز برای استهلاک نیز آشنا شوید. اگر این استاندارد های حسابداری را در امور مالی خود نگنجانید، ممکن است با بدهکاری ها و ضرر های بزرگی مواجه شوید.
استاندارد های بین المللی را بشناسید
استاندارد های بین المللی اصول حسابداری هستند که توسط بسیاری از کشور ها به تصویب رسیده است. کشور امریکا در دهه 1930 اولین استاندارد های حسابداری را راه اندازی کرد و پس از آن دیگر کشور ها به این استاندارد ها پیوستند و با پذیرش قوانین آن، استاندارد های بین المللی حسابداری شکل گرفتند. شما با حضور در دوره آشنایی با استاندارد های عمومی حسابداری می توانید نه تنها با استاندارد های عمومی و ملی آشنا شوید، بلکه این استاندارد ها را در سطح بین المللی نیز بشناسید و آن ها را در امور مالی خود به کار گیرید.
به کمک استاندارد های بین المللی می توانید رویداد های اقتصادی را شناسایی کنید و با ارزیابی دقیق آن ها درباره روش های حسابداری خود و امور مالی جاری در کسب و کارتان بهتر تصمیم بگیرید. بسیاری از بانک ها و حتی سرمایه گذاران به شدت وابسته به این استاندارد های بین المللی می باشند. چرا که به کمک آن ها اعلامیه های فنی شان از شفافیت کاملی برخوردار هستند و مرز تحلیل و ارزیابی را در گزارش های مالی شان تعیین می کنند.
انواع استاندارد های حسابداری را بشناسید
استاندارد های عمومی حسابداری شامل سی و سه مورد می باشد. با آموزش آشنایی با استاندارد های عمومی حسابداری در موسسه آموزش مجازی پارس، می توانید به طور کامل با این سی و سه مورد آشنا شوید. اما برای اینکه کمی در جریان این موضوع قرار بگیرید، ما در ادامه به چند مورد از آنجا اشاره کرده ایم:
• نحوه عرضه صورت های مالی
• ارائه صورت های وجوه نقدی
• درآمد های مالیاتی
• روش های حسابداری ذخایر و بدهی ها
• روش های حسابداری موجودی مواد و کالاها
• دارایی های ثابت
• حسابداری سرمایه گذاری
• روش های نرخ بندی ارز
• روش های تهیه گزارش میان دوره ای
• بررسی طرح های بازنشستگی
• فعالیت های مربوط به کشاورزی
• و ...
هدف نهایی استاندارد های عمومی حسابداری چیست و چه افرادی به آن نیاز دارند؟
در دوره آشنایی با استاندارد های عمومی حسابداری موسسه آموزش مجازی پارس، می توانید با تمامی مفاهیم مربوط به این حوزه آشنا شوید. یکی از موضوعاتی که در این دوره به آن اشاره شده است، اهداف استاندارد های عمومی حسابداری است. از جمله این اهداف می توان به شاف سازی شیوه ها و فرضیات موجود یا همان خط مشی های حسابداری اشاره کرد که حسابداران از آن ها برای آگاهی دیگران استفاده می کنند.
هدف مهم دیگری که این استاندارد ها دنبال می کنند این است که از یک فرم یکنواخت و یک شکل برای ارائه صورت های مالی استفاده شود، تا تحلیل، ارزیابی و تفسیر همه آن ها با هم برابر باشد و این موضوع در کل یک کشور صدق می کند. با این استاندارد ها حسابداران می توانند یک سری نکات را در حوزه های تامین احتیاج منتشر کنند و از اطلاعات آن ها برای اعمال داوری یا ارائه نظریه های فردی استفاده کنند.
در نهایت زمانی که استانداردهای عمومی حسابداری رعایت شود، شرکت ها و سازمان های مختلف، اعم از بزرگ و کوچک این امکان را دارند تا با توجه به ارزش گذاری های مجاز دارایی ها، تصمیمات رسمی و غیر رسمی شان را ارائه کنند. بنابراین به جرات می توان گفت هر حسابداری و هر فردی که در حوزه های مالی فعالیت دارد، باید با این استاندارد ها آشنا باشد تا بتواند به بهترین شکل و اصولی ترین روش، گزارش های مالی خود را ارائه دهد.
اگر هم اکنون در حوزه حسابداری مشغول به کار هستید و به دنبال ارتقای شغلی و توسعه کارتان برای کسب درآمد بیشتر می باشید، و یا می خواهید به تازگی وارد این حرفه شوید، دوره آشنایی با استاندارد های عمومی حسابداری، انتخاب ایده آلی برای شما می باشد، چرا که می توانید در این دوره با صفر تا صد استاندارد های عمومی حسابداری، آشنا شوید و به علم و آگاهی کاربردی در این حوزه دست پیدا کنید.
از طرفی دیگر، گواهینامه دوره آشنایی با استاندارد های عمومی حسابداری که موسسه آموزش مجازی پارس به دانشپذیران خود اعطا می کند، یک مدرک معتبر و ارزشمندی است که شما از طریق بسته های آموزشی کاملا آنلاین و مجازی به آن نائل می شوید. بنابراین با انتخاب این دوره و حضور در آن می توانید در هر لحظه و هر مکانی، آموزش ببینید و در وقت، هزینه ها و انرژی تان صرفه جویی کنید.