دوره تکنسین شبکه های کامپیوتری
ارتباطات در دنیای امروز، دستخوش تغییرات زیادی شده است. با کمک تکنولوژی دیگر لازم نیست هزینه یا زمان زیادی صرف کنید. با چند ابزار ساده و شبکه های ارتباطی بی سیم، به راحتی می توان نقاط مختلف دنیا را به یکدیگر متصل کرد. شبکه های بی سیم که محصول علم و فناوری است باعث ایجاد تغییرات زیادی در دنیا شده و کاربردهای و حضور آن را در همه جا می توان دید. از تلفن همراه گرفته تا شبکه های ماهواره ای و بسیاری از حوزه های دیگر، شبکه های بی سیم حضور دارند.
به همین دلیل وجود افراد متخصص و تکنسین ها نیز به یکی از مشاغل پرطرفدار تبدیل شده است. تکنسین های شبکه های بی سیم، افرادی هستند که در زمینه شناخت و کارکرد wireless ، ارتباطات فرکانس رادیویی، کار با Blutooth ، پیاده سازی High-Speed WLAN و WLAN Security و کار با Fixed Wireless و کلیه موارد مربوط به شبکه های بی سیم مهارت دارند. در همین راستا مرکز توسعه آموزش مجازی پارس، دوره تکنسین شبکه های بی سیم را طراحی و به افراد علاقمند به این حوزه ارائه می دهد.
شبکه بی سیم چیست؟
شبکه های بی سیم به شبکه های کامپیوتری گفته می شود که در آن ارتباط بین اجزا شبکه از طریق بی سیم انجام شده و داده ها با کمک این فناوری منتقل می شوند. با وجود اینکه عبارت شبکه بی سیم باید در مورد شبکه های بدون سیم استفاده شود، اما بیشتر در مورد شبکه های ارتباطی که در آن گره ها به شکل بدون سیم به یکدیگر متصل شده اند به کار می رود.
شبکه های بی سیم معمولا از طریق یک سیستم انتقال اطلاعات اجرا می شوند. در این نوع سیستم های انتقال داده، امواج الکترومغناطیس مثل امواج رادیویی حامل داده ها هستند و پیاده سازی این کار غالبا در لایه فیزیکی انجام می شود. انواع شبکه های بی سیم را می توانید در تلفن همراه، شبکه های ماهواره ای، شبکه های ارتباطی مایکروویو و غیره ببینید. اولین شبکه های بی سیم را دانشگاه هاروارد در سال 1969 اجرا کرد و این شبکه های به تدریج پیشرفت کرده و به شکل شبکه های امروزی درآمده است.
انواع شبکه های بی سیم کدامند؟
شبکه های بی سیم انواع مختلفی دارند که هر یک خصوصیات مخصوص به خود را دارند. این شبکه ها را می توان به دو دسته کلی شبکه نسل آتی NGN شبکه محلی بی سیم دسته بندی کرد که هر کدام ویژگی ها و کاربردهای مخصوص به خود را دارند.
شبکه نسل آتی NGN
شبکه نسل آتی یا NGN که مخفف عبارت انگلیسی Next Generation Network است، به دلیل چالش های جدید شبکه های کامپیوتری به وجود آمده است؛ زیرا این چالش ها به راه حل های جدید نیاز دارند. شبکه نسل آتی، برای هر شبکه متناسب با ساختار آن راهکار متفاوتی دارد و برای همه شبکه ها یک راهکار ثابت ارائه نمی دهد. شبکه نسل آتی به دلایل مختلفی استفاده می شود، از پیاده سازی پروتوکل های استاندار، مدیریت شبکه، عدم یکپارچگی شبکه گرفته تا افزایش پهنای باند و رشد کلان انتقال داده ها و افزایش مشرکین اینترنت پر سرعت، از جمله دلایل پیاده سازی NGN به حساب می آیند. از ویژگی های اصلی شبکه نسل آتی یا NGN می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کنترل یکپارچه تکنولوژی های مختلف انتقال مثل ATM، Frame Relay و ..
- جدا کردن لایه های سرویس، کنترل و انتقال
- استفاده از عناصر استاندارد شبکه مانند Gatewayو ...
- قابلیت همکاری با لایه هـای مختلف و شبکه های دیگر از طریق اینترفیس های باز
- شبکه بی سیم محلی
شبکه های بی سیم با استفاده از امواج رادیویی و غیره داده را منتقل می کنند، و به این ترتیب باعث می شوند تا تجهیزات سخت افزاری بدون استفاده از بستر های فیزیکی مثل سیم با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این شبکه ها کاربرد های از ساختارهای پیچیده ای مثل شبکه های بی سیم سلولی و شبکه های محلی بی سیم Wireless LAN تا انوع ساده ای مثل هدفون های بی سیم را در بر می گیرد.
از طرفی با در نظر گرفتن امواجی مثل امواج مادون قرمز همه تجهیزاتی که از امواج مادون قرمز استفاده می کنند در این دسته بندی قرار دارند. اصلی ترین مزیت استفاده از شبکه های بی سیم عدم نیاز به ساختار فیزیکی و امکان نقل و انتقال تجهیزات متصل به این نوع شبکه هاست.
شبکه های بی سیم از نظر ابعاد ساختاری، به سه دسته WWAN، WLAN و WPANتقسیم می شوند. WWAN، که مخفف Wireless WAN است به شبکه های با پوشش بی سیم بالا تعلق دارد. شبکه های تلفن همراه، نمونه ای از این شبکه ها هستند. شبکه های WPAN در دسته شبکه های Ad Hoc قرار دارند. تفاوت بین شبکه های Ad hoc با شبکه های WLAN در ساختار مجازی این دو ساختار است.

شبکه های بی سیم و شبکه های کابلی چه تفاوتی با هم دارند؟
زمانی که شبکه های بی سیم با شبکه های کابلی مقایسه می شوند، مزایا و ویژگی های هر یک به خوبی مشخص می شود. برخی از تفاوت های این دو نوع شبکه اتصال شامل موارد زیر است:
نصب و راه اندازی: شبکه های کابلی برای ارتباط بین ایستگاه ها به کابل اتصال نیاز دارند. به همین دلیل موضوعاتی مثل نصب پریز، داکت کشی و سایر موارد مربوط به نصب و پیاده سازی تجهیزات سیم و کابل در این نوع شبکه ها مطرح می شود؛ در حالی که شبکه های بی سیم به دلیل استفاده از امواج برای اتصال ایستگاه ها با یکدیگر برای نصب و راه اندازی به یک Ad hoc و Infrastructure نیاز دارند که به ترتیب اولی برای ارتباط همتا به همتا تجهیزات با یکدیگر و دومی برای ارتباط تمام تجهیزات با دستگاه مرکزی است.
کارایی: شبكه های كابلی ابتدا با پهنای باند Mbps 10 و سپس پهنا باند های بالاتر از100 Mbps و 1000Mbps کارایی بالایی دارند شبکه های بی سیم با استاندارد 802.11b، حداكثر پهنای باند 11Mbps و با 802.11a و 802.11g ، پهنای باند 54 Mbps را می توانند پشتیبانی کنند. علاوه براین، کارایی شبکه بی سیم به فاصله حساس بود و در نتیجه كارایی با افزایش فاصله نسبت به نقطه دسترسی کم می شود.
هزینه: با وجود اینکه تجهیزات فیزیکی مثل کابل شبکه، سوئیچ و غیره در مقایسه با شبکه های بی سیم ارزان تر است، اما با در نظر گرفتن هزینه های مربوط به نصب و نیاز به تعمیر و نگهداری و تغییرات محیطی، شبکه های بی سیم در مجموع هزینه کمتری دارند.
امنیت: در شبکه های کابلی برای اتصال به اینترنت، وجود فایر وال الزامی است. تجهیزاتی مثل سوئيچ یا هاب برای فایر وال بودن کافی نبوده و در نتیجه در شبکه های کابلی فایر وال به شکل مجزا نصب می شود. در شبکه های بی سیم انتقال داده از طریق هوا صورت می گیرد و در صورت عدم وجود رمزنگاری، امنيت اطلاعات به طور کامل تامین نمی شود.
در دوره تکنسین شبکه های بی سیم چه مباحثی آموزش داده می شود؟
این دوره همانطور که از نامش پیداست، کلیه مباحث کاربردی در زمینه شبکه های بی سیم را پوشش می دهد. دانش پذیرانی که در این دوره آموزش می بینند، پس از پایان دوره به عنوان یک تکنسین شبکه های بی سیم با این مباحث آشنا خواهید شد:
- آشنای با تكنولوژی های جدید wireless
- آشنايی با برنامه های کاربردی تکنولوژی های wireless
- آشنايی با مزیت های تکنولوژی wireless
- شناسايی اصول بررسی مثالهایی از WLAN با تكنولوژی جديد
- شناسایی اصول تنظيم جدول مزايا و ضعف RF Home
- شناسايی اصول چگونگی كار با IEEE
- شناسایی اصول تنظیم لیست مزایای communication wireless
- شناسایی اصول مشخص کردن چالشها و wireless
- مشکلات communication
- شناسایی اصول طراحی مراحل مورد نیاز برای پیاده سازی Wireless
- شناسایی اصول نصب و راه اندازی سیستم Wireless
- شناسایی اصول عیب یابی سیستم Communication Wireless
- شناسایی اصول رفع عیب یابی سیستم Wireless
چرا مرکز توسعه آموزش مجازی پارس را برای آموزش انتخاب کنید؟
مرکز توسعه آموزش مجازی پارس با هدف ارائه آموزش سطح بالا در اختیار افراد علاقمند به یادگیری و افزایش دانش و مهارت، دوره های آموزشی مختلفی از جمله دوره تکنسین شبکه های بی سیم را طراحی و ارائه می کند. این مرکز با کمک اساتید شناخته شده و مجرب در هر حوزه، مباحث جامع و کاربردی را برای سر فصل های هر دوره در نظر گرفته است تا دانش پذیران بتوانند پس از پایان دوره بتوانند به شکل تخصصی و حرفه ای فعالیت داشته باشند.
علاوه بر جامعه بودن دوره های مرکز توسعه آموزش مجازی پارس، مدرکی که پس از پایان دوره به دانش پذیران داده می شود از اعتبار بالاییی برخوردار است. آموزش جامع و کاربردی در کنار اعتبار بالای مدرک از جمله ویژگی های اصلی است که مرکز توسعه آموزش مجازی پارس را از دیگر مراکز آموزشی مجزا می کند.